SETMANA RUSSA A PÈRGAM

 

La propera setmana la dedicarem a Rússia. A Pèrgam hem preparat una selecció de llibres sobre Rússia o de Rússia. Hi trobareu llibres infantils de l’època soviètica, llibres sobre política russa, d’història o geografia i d’art. També trobareu literatura -traduïda i en rus- i diccionaris. Inclús alguns discos de música russa o de pianistes russos.

El punt culminant de la setmana serà dimecres 19 de desembre, a les 19.30 hores amb la conferència-concert De los zares a la Unión Soviética. Música y revolución. Leonardo Martínez, professor i investigador en humanitats, ens parlarà del període històric que va de la coronació de Nicolau II com a tsar de Rússia fins a la pujada al poder de Stalin. Veurem la Guerra Russojaponesa, la Revolució de 1905 i la Revolució d’Octubre de 1917 i  l’arribada al poder de Lenin. En podeu llegir més aquí. Per acompanyar les explicacions comptarem amb la presència del pianista rus Talgat Kurmankulov, que interpretarà les següents peces:

Sergei Rachmaninoff (Сергей Васильевич Рахманинов) – Elegia Op. 3 (1892)

Sergei Rachmaninoff (Сергей Васильевич Рахманинов) –  Preludi en sol menor, Op. 23 núm. 5 (1901)

Nikolai Medtner (Николай Карлович Метнер), – Sonata-Elegia, Op. 11, No. 2 (1904-1907)

Sergei Prokofiev (Сергeй Сергeевич Прокoфьев) – Sarcasmes Op. 17, núm. 5 (1912-1914)

Sergei Prokofiev (Сергeй Сергeевич Прокoфьев) – Sonata  en la menor Op. 28, núm. 3 (1917)

Dmitri Shostakovich (Дмитрий Дмитриевич Шостакович) – Selecció dels 24 Preludis Op. 34 (1933)

Per finalitzar l’esdeveniment hi haurà menjar i beure. I recorda que pots comprar l’entrada per anticipat a https://bit.ly/2Lg8U9I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *